Kvalitetskontroll

Vår testrigg i Agnesberg Testriggen

Kontroll av hållfasthet

Alla surrningsfästen har garanterad hållfasthet. Vi kontrolldrar varje batch själva innan något lämnar vårt lager.

På bilden provar vi Surrningsfäste 500250 som vi garanterar min 500 Kp hållfasthet

Provdragning, Test av draghållfasthet

På begäran lämnas intyg på hållfasthet på respektive typ av surrningsfästen.

 

VIKTIGT

tradmodell Logga

Beträffande Surrningsfästen

För att garanterad hållfasthet skall gälla måste produkten vara försedd med vår instansade logga enligt bilden

Montage

Vi är utbildade genom System Edström Academy och auktoriserade för att på ett fackmässigt sätt montera System Edström.

System Edström

Franskt Krocktest

Krocktest och Normer
 

Det franska institutet INRS har satt upp de enda normerna i världen för krocktest av bilinredningar. Och de är riktigt tuffa! De kräver till exempel en högre krockhastighet, och mycket mer specificerade lastvikter än de normer för säten etc, som tidigare använts. I slutet på juni lät System Edström det franska oberoende testinstitutet Valutec testa våra inredningar enligt INRS NS286.
                                                      

– Vi var tämligen säkra på att klara testet,säger Linus Runhede, konstruktör på System Edström, men visst var det lite pirrigt att stå på den skottsäkra läktaren och se inredningen på krocksläden komma farandes med lite över 50 km/tim och krascha in i betongväggen! Och vilken smäll det blev!

– Vi såg att det gick bra. Inredningen rörde sig nästan inte alls, och all last i hyllor och lådor låg kvar. Men det var ändå en rejäl lättnad när vi hörde orden: C’est une bonne, (Det är bra)!

INRS är ett stort, (700 anställda), franskt institut för förhindrande av arbetsplatsolyckor. Deras envetna arbete för att ta fram en enhetlig norm för krocktest av bilinredningar började redan 2007. Lastvikter för hyllor och kassetter är noga specificerade och monteringen skall ske helt enligt de gängse monteringsanvisningarna. Belastningen skall vara minst 25 G vid krashen! De flesta testinstitut är övertygade om att den oerhört tuffa INRS NS286 kommer att bli en standardnorm för inredningar i hela Europa, typ Euro NCAP.

– En sak som är brutal med INRS NS286 är att alla vikter som kapas till skall vara 80% av längden på hyllan eller kassetten som den är beräknad för, fortsätter Linus att förklara om upplevelserna i Frankrike. 

– Detta innebär att det kommer ytterligare en smäll bakifrån, bråkdelar av en sekund efter den första smällen när kraschsläden går in i betongväggen. Det var faktiskt lite läskigare än de tidigare kraschtesterna vi gjort, men det känns oerhört tillfredställande att veta att vi tänkt och gjort rätt och att vi med gott samvete kan sälja våra produkter.

För System Edström betyder detta givetvis mycket för försäljningen i alla länder. Specifikt för den franska marknaden betyder det att slutanvändare med den välbekanta gröna inredningen får lägre försäkringspremier. 

.

Engelskt Krocktest

Krocktester av servicebilar med inredning är ovanligt.

Det är troligen första gången som så avancerade krocktester genomförts av servicebilar med syfte att kontrollera inredningens säkerhet. Krocktestet genomfördes av det oberoende forsknings- och utvecklingsföretaget Millbrook i Bedfordshire i England.

Trots en påkänning på 20G och där vissa delar utsattes för krafter uppemot 40G klarade inredningen smällen och all utrustning stannade på sin plats.

Testets syfte är att simulera en krock mot ett stillastående föremål i knappt 50 km/h (30 mph). Inredningen i den testade bilen bestod av hyllor, kassetter och takräcke. Inredning hade belastats för att efterlikna en normal lastning. Valet av testmetod var inte självklar, men den som till slut valdes är en EU-godkänd test som simulerar denna typ av mycket kraftiga kollisioner.

Utlåtandet från Millbrook är entydigt:
Testet innebär en acceleration enligt ECE R17.07, och avser belastning på bagage och inredning. Inredning, den mobila verkstaden, lasthållare på taket och tillhörande utrustning hölls kvar på ett mycket tillfredställande sätt.

Eller med andra ord: Sakerna låg kvar i lådorna, hyllorna satt kvar på väggarna och i golvet. Och kanske viktigast - Ingenting flög in i förarhytten.

Testet övervakades av Vehicle Certification Agency (VCA) som är den brittiska motsvarigheten till Svensk Bilprovning.

Tillagd i varukorgen